Delta i GetFit Challenge och förändra ditt liv idag!

I nedan formulär vill vi att du fyller i din information. Anledningen till att vi behöver denna informationen är för att kunna skapa ett skräddarsytt kost- och träningsupplägg för dina behov.

Please leave this field empty.
Jag accepterar Getfit's användarvillkor

Tips för att börja träna och ta kontroll över din kost

Träningen har verkligen exploderat på senare år. Det sprids otroligt mycket videor och texter på vad som är rätt eller fel i träningen samt kosten.

Träna och äta hälsosamt är verkligen något jag rekommenderar varenda människa.

Det finns oändligt med positiva effekter på vad en bra kost och träningsupplägg kan göra för dig på enbart 1 vecka kan du känna markant skillnad när du håller dig till en balanserad kost.

Vi har endast en kropp och den kroppen är vi vanligtvis väldigt dåliga på att ta hand om.

Vi tar för givet att kroppen ska rensa ut alla gifter vi dagligen misshandlar den med genom mat eller dryck som vi stoppar i oss.

En annan stor misshandel vi utsätter våra kroppar och organ för är stillasittande.

I dagens samhälle så har många ett jobb där vi mer eller mindre sitter ner på en stol och får knappt någon motion alls över dagen.

När vi kommer hem så är det första man gör att slänga sig i soffan för att man är helt slut efter sin arbetsdag.

Våra kroppar är skapta till att arbeta och utföra fysiskt arbete, det mår vi och kroppen bra utav.

När vi arbetar fysiskt så utsöndrar vår kropp dopamin, dopamin får oss att känna glädje, lycka, energi, utökad ork. Det är dokumenterat att folk som tränar har en högre halt av dopamin i sina kroppar och på så vis upplever dessa ofta att de är lyckligare och piggare i sin vardag.

Ju äldre vi blir desto viktigare är det att man har en aktiv vardag och tillgodoser sin kropp med den energi man faktiskt behöver.

Dock ska man vara vaksam på vad för energi det är man tillgodoser sig själv med.

Det jag rekommenderar i första hand är vanlig enkel mat med bra och rena råvaror.

Detta är ett vinnande koncept som varit med sen urtider tillbaka och man ska inte krångla till det onödigt mycket.

En stabil enkel och bra kost är inte enbart bra för din aktiva hälsa utan även din inre hälsa!

Jag har länge tänkt att sjukdomar och cancer har ett samband med vad vi stoppar i oss dagligen, Nu börjar även forskare få svar på att vår kost har ett samband med att cancern ökar världen över.

Vi är sjukare än någonsin och i USA beräknar man att hälsan kommer vara deras största problem framöver.

Det är inte okej att hela tiden säga till sig själv

”jag börjar snart” Sluta upp med sådant tänk!

Det kommer aldrig ta dig någonvart, Tiden vi har är för kort och att skjuta upp saker är livsfarligt.

Chansen att det aldrig blir av när man börjar skjuta upp saker och ting är väldigt stor.

Det handlar om din hälsa och ditt liv, sluta tveka och ta steget till att investera i dig själv och var en förebild för folk i din omgivning.

Det är inte bara hållbart för dig själv och din kropp utan även för din ekonomi.

Vi människor lägger otroligt stora summor på alkohol, tobak, skräpmat, godis, snacks, osv.

Att hålla sig till en ren kost är dyrare än att köpa skit mat, men i längden så kommer du att dra ner på onödiga utgifter samt öka dina chanser till ett längre och friskare liv enormt.

-Kan man sätta ett pris på det?

Steg 1 för att få struktur och rutin över kosten är att skriva upp en planering och räkna på dina kcal. Det behöver inte betyda att du går på en diet bara för att du räknat ut hur mycket protein, kolhydrat, fett du ska ha i dig varje dag.

Faktum med att de flesta människor får i sig alldeles för lite protein just för att vi föredrar att äta snabba kolhydrater istället.

Proteinet spelar en otroligt viktig roll för din kropp, proteinet är byggstenarna för dina muskler och du ska äta ungefär 2g protein per kg.

För att underlätta sitt protein intag så kan man ta hjälp utav tillskott, men se till att du inte köper vilket tillskott som helst då många företag har väldigt mycket onödiga tillsattser och kemiska ämnen för att smaksätta produkten.

Vi på Getfit har tagit fram en serie kosttillskott med syftet att skapa en riktigt välgjord produkt med så få tillsatser som möjligt. Vi är väldigt medvetna om människor inre hälsa och vill erbjuda en ärlig produkt som är tillverkad i Sverige.

www.getfit.se/webshop

 


Publicerat november 14, 2016 i Kost, Träning av Alexander Ek
Dela inlägget på Facebook