Delta i GetFit Challenge och förändra ditt liv idag!

I nedan formulär vill vi att du fyller i din information. Anledningen till att vi behöver denna informationen är för att kunna skapa ett skräddarsytt kost- och träningsupplägg för dina behov.

Please leave this field empty.
Jag accepterar Getfit's användarvillkor

Fat Burner

Vad är en Fat Burner?

Fat burner är ett tilllskot som innehåller ingredienser som kan hjälpa dig att förbränna lite extra fett på kroppen. Det går inte att byta ut sin kost och träning mot ett piller för att effektivare förbränna fettet.

För att få ett bättre perspektiv så kan du tänka dig följande:

  • Träningen är steg 1 och hjälper dig direkt att förbränna mer fett på din kropp.
  • Steg två är att ha en korrekt kost till din träningsaktivitet, detta kommer också hjälpa din kropp att använda fett som en energikälla.
  • Steg tre är fatburner, dess syfte är att boosta din kropp att bättre förbränna fettcellerna under steg 1 och steg 2. Dvs den är endast ett hjälpmedel till din träning och kost.

 

Varför ska man ta en fatburner?

Man kan ta fatburners för att ge sig själv en liten boost på vägen mot sin viktminskning.

För personer som inte dricker kaffe eller får i sig koffein under dagen så kan en fatburner vara ett riktigt bra alternativ.

Då får du i dig koffein vilket kommer göra dig alert och uppleva en ökad energi vilket resulterar till att du kommer arbeta hårdare och effektivare på gymmet.

Något man måste tänka på är att endel fatburners innehåller stimulanter som man kan reagera negativt på. För mycket koffein under dagen ihop med stimulanter kan ge motsatt effekt! Du kommer uppleva trötthet och känna dig svagare under träning samt få en längre återhämtnings tid efter din träning.

 

Vilka effekter kan man förvänta sig?

En fatburner fungerar på olika sätt om personen som använder fatburners följer sin kost och diet vilket är en nyckelfaktor. Det kommer aldrig gå att ersätta en bra kost och träningsplan!

  • Du kan förvänta dig en liten ökad energi i din vardag.
  • Dämpa din aptit vilket gör att du avstår snacks eller onödiga kcal under dagen.
  • Hjälper kroppen att använda fett som en energikälla.
  • Öka din metabolism och kroppstemperatur vilket gör att du förbränner mer kcal över dagen.

Med detta sagt så förstår man ganska fort att man måste sköta både träningen och kosten upptill sin fatburner för att få en önskad effekt.

Det finns mängder av vägar man kan ta för att öka sin förbränning och bättra på effekten för fettförbränning. Cardio är ett otroligt effektivt sätt att öka sin förbränning och detta är något många väljer att hoppa över pga lathet och rädsla för att cardio skulle vara en jobbig sak.

Cardio upplevs som en jobbig aktivitet då det är en färskvara som krävs att man hela tiden arbetar med! Håller man uppe sin cardio under hela årets gång så kommer det bli mycket enklare samt att din fettförbränning kommer vara högre under hela året.

 

Förlorar man fett utav fatburner?

Du förlorar ingen direkt fettmassa enbart utav att äta fatburners som många tror. Det är endast ett tillskott som ska hjälpa dig att dämpa aptiten så du slutar små äta onödiga kcal, du får mer energi i form av koffein vilket gör att du kommer träna hårdare och effektivare.

Det kan också göra så att kroppen effektivare använder fettceller till energikälla. Men det är fortfarande otroligt viktigt att du sköter kosten och träningen samt ser till att du inte börjar hoppa över träning då du förlorar fett % och kan uppleva en större trötthet.

Ett tips är att man lägger upp sin träning upptill perioden av viktnedgången så att man hela tiden anpassar träningen till energin och höjer intensiteten medans passen blir kortare.

 

Vem ska ta fatburner?

Kosten står för den största delen vid viktnedgång ihop med träningen så utgör detta nästan 100% av jobbet. Men för att detta ska fungera och vara aktivt för dig så krävs det att du klarar hålla din kost och träning kontinuerligt under en längre period så att din kropp kan anpassa sig och förstå att den ska förbränna fett.

Uppfyller du kraven ovan så kan en fatburner ge dig en extra boost att snabba på förbränningen och även hjälpa dig med det sista fettet som är svårare att bli av med på kroppen. Många tror att en fatburner är ett magiskt piller som gör att du kommer rasa i vikt, detta är ett vanligt misstag och tyder på att man inte läst på ang vad en fatburner egentligen är.

 

Drick vatten!

När du använder en fatburner så ökar din metabolism vilket gör att du behöver mer vätska i din kropp för att fungera optimalt. Under din träning så kommer du svettas mer än vanligt och kroppen kräver att vätskan fylls på!

Det är bevisat att kroppen förbränner fett effektivare om du dricker tillräckligt med vatten under dagen 3-4liter.

 

Sömnen

En annan superviktig funktion för att din fettförbränning ska vara optimal är att du inte slarvar med din sömn. Vår kropp behöver en stabil och bra sömn för att allt ska fungera. När man hamnar i djup sömn så ökar vår förbränning utav fettceller. Om du märker att din sömn blir lidande pga fatburners så ska du absolut inte fortsätta med dem.

Att missa sin djupsömn leder till att man sänker sitt testosteron i kroppen och ökar blodets kortisol vilket leder till att du binder vätska istället för att förbränna fetter.

Ett annat alternativ för er som reagerar på stimulanter eller koffeiner är att planera så att du senast tar din fatburner vid lunchtiden för då har dessa ämnen redan gått ur din kropp vilket gör att din sömn inte kommer att bli lidande.


Publicerat november 14, 2016 i Kost av Alexander Ek
Dela inlägget på Facebook